- Sport8 Ås by Night & Fog Cup 2017/2018 -

  kjør intro

Ås by Night&Fog Cup er en
høytidlig treningsløpsserie i Ås-området.

Cupen er åpen for alle, også løpere fra andre klubber.

Nyheter:

Ås by Night & Fog Cup 2017/18
Starter opp 21. november på det nye Eldor-kartet.
Publisert 22.10.2017 av red.
Neste Ås by Night &Fog Cup
Publisert 13.2.2017 av red.
Og selvsagt i år også!
Første løp tirsdag 22. november.
Publisert 30.10.2016 av red.
Det blir selvsagt nattcup i år også!
Første løp 24. november!
Publisert 8.11.2015 av red.
Nyydelig!
  Det er ikke utenkelig at terrenget som blir servert på tirsdagens nattcup er det fineste denne sesongen ... meld på!
Publisert 21.11.2013 av red.
Ås by Night & Fog Cup
Vi tjuvstarta nattsesongen i år med et arrangement første helga i høstferien, men nå drar vi til igjen med norges eldste nattcup, Ås by Night & Fog cup. Første løp arrangeres av Olaf og Kristoffer fra Årungen rostadion f.k. tirsdag. Kristoffer har lovt hyggelige løyper! Se innbydelsen.
Publisert 7.11.2013 av red.
Løypelengder justert
Løypelengdene justert litt opp i innbydelsen (litt mer for pengene!)
Publisert 6.4.2013 av red.
ÅbN&FC-finale
Innbydelse til finalen lagt ut på Eventor. Påmelding åpen.
Sted: Knapstad (se kartmarkering i Eventor. Noe slush-snø, men fint løpbart!
Publisert 5.4.2013 av red.
ÅbN&FC #8 - endringer i resultatene
Etter ÅbN&FC #8 ble det klart at (oss bekjent) to løpere har krysset jernbanen som går gjennom løpsterrenget utenom offisielle over-/underganger. Begge løperne har erkjent de faktiske forhold, og en av dem har i tillegg sendt en e-post med forklaring, og bedt om å bli diskvalifisert (klikk "Les mer" for juryens begrunnelser og konklusjon)
Publisert 22.3.2013 av red.
ÅbN&FC #7 - Brevikttjernet
Resultater er lagt ut. Dessverre publiserer vi ikke RouteGadget denne gangen, ettersom det blir mye krøll når vi valgte å bruke samme postkode flere steder i løypa (178 var egentlig 174, og 174 fantes et annet sted også, samt at 175 ble benyttet til som førstepost i alle løypene, selv om det var to ulike poster for lang/kort og mellom). Oppfordrer de som løp med GPS og har mulighet til å legge ut på en eller annen doma istedenfor. 
Publisert 5.3.2013 av red.
ÅbN&FC #5
Merk at Eventor-oppføringa lå ute med feil terreng et døgns tid, og noen rakk å melde seg på. Dersom terrenget var avgjørende for påmelding, så er det selvfølgelig mulig melde av uten å bli fakturert. Ikke det at det bør være nødvendig - kartet er nytt, terrenget er godt natterreng, særlig på vintern og med lokalkjent ekspertise i løypeleggerteamet. Kartet er altså Syverud, i terrenget øst for Årungen (Ringvoll kommer 12. februar istedenfor).

En del potensielle deltakere har løpt i samme terreng i fjor under Follokarusell og/eller Kvistkvaset, og vi husker at i den grad det var noen mishagsytringer i forhold til noe horisontal usynlig vegetasjon etter juniarrangementet, så var det stort sett gode meldinger fra skogen etter tidlig-mai-arrangementet (januar skulle således være perfekt).
Publisert 22.1.2013 av red.
ÅbN&FC #4
Det er meldt mildt vær til tirsdag, og ettersom løpet ble flytta til løps-/sykkelavstand (for åsløpere, iallefall), så er det ingen grunn til å la være å melde seg på.
Innbydelse, PM og påmelding: Eventor
Publisert 13.1.2013 av red.
Avkobling i julestria!
  Det er en glede å kunne melde at en av de med flest starter i ÅbN&FC, Anders Nordberg, er løpsleder og legger løypene for oss på neste løp, tirsdag 18. desember. Kompetansen på nattorientering der i gården er det liten tvil om, og terrenget han har valgt gjør at vi kan glede oss - du finner nå innbydelse til løpet på Eventor. Meld på!
Publisert 11.12.2012 av red.
Neste løp torsdag 6. desember
Neste løp (hvori opptatt kretstrening for AOOK) går altså på en torsdag denne gangen. Merk også at fellesstarten går kl 19.00. Detaljer finner du i innbydelsen.
Publisert 26.11.2012 av red.
Eventor-trøbbel?
Registrerer at Eventor har vært "nede" store deler av onsdag ettermiddag/kveld. Om det skulle være langvarig, så ikke noe problem om du sender påmeldinga di på e-post.
Publisert 7.11.2012 av red.
Endelig ordentlig nattsesong igjen!

  Harry Lagert og BSK by Night har vært fin oppkjøring, men nå drar det straks i gang for alvor. Første løp i ÅbN&FC allerede tirsdag 13. november fra Granerud (Gaupesteinmarka). Påmelding er åpnet her. Oversikten over sesongens løp fylles sakte men sikkert (flere arrangører søkes).Oppdatering: Ikke så lenge til andre løp nå!

Publisert 6.11.2012 av red.
Snart sesong igjen!
Det blir selvsagt nattløp denne vinteren også! Vi starter opp som vi pleier uti november, og arrangerer løp på tirsdager annenhver uke, med noen unntak for ferier - et løp kommer nok også til å gå en torsdag for å tilpasse et kretsopplegg. Innbydelsen med datoer kommer snart.

Mens du venter (som oppkjøring) anbefales BSK by Night

Publisert 22.10.2012 av red.
Tirsdag ble årets nattcup med jaktstart avsluttet!
  Tusen takk til Dag Amundsen for kjempejobb med siste løp. Vinnerne gratuleres! Noe data:
Publisert 15.3.2012 av red.
Korrigerte lister for ÅbN&FC #3
Juryen bestemte at de to aktuelle strekkene (kode 194 til 181) som ble berørt av manglende post (kode 180) i de to lengste løypene strykes (trekkes fra totaltida).

Ikke korrigerte rådata presenteres her (strekktidslistene er ikke korrigert)
Korrigert liste for løpere som fullførte her.
I sammenlagtlista teller selvsagt de korrigerte resultatene.
Publisert 10.1.2012 av red.
ÅbN&FC #3
Takk for at at dere stilte opp, og ikke minst at dere tok manglende post med godt humør uten å klage. Undertegnede må beklage overfor Olav J.D., som var så grei å hjelpe oss med postutsettinga (og løypelegginga) på lørdag. Det viser seg nå at han har hengt posten akkurat der den stod tegna på kartet han hadde med i skogen, mens jeg har tegna den på et annet sted på kartet som ble brukt som mal for løypetegninga. Juryen har besluttet at det aktuelle strekket fjernes i de offisielle resultatlistene. Dette skjer sånn etter hvert. Så lenge kan dere kose deg med de uoffisielle listene, samt tegning i RouteGadget. JI
Publisert 10.1.2012 av red.
Ås by Night & Fog Cup #2
Nytt nattløp tirsdag 6.12., denne gangen i Mossemarka N med arena på Ødemørk. Flott terreng og gode værutsikter! Løyper for alle, fra 7,7km til 2,9km (B/C-nivå).

 Info og påmelding
Publisert 13.11.2011 av red.
Oppstart ÅbN&FC
Vinterens ÅbN&FC starter opp onsdag 23. november. Løpet har også innlagt Oslo Night Cup. Løpsleder er Sigurd Hynne og løypelegger er Kristoffer Fiane Pedersen. Mer informasjon i innbydelsen (se til venstre) og på Eventor.
Publisert 23.10.2011 av red.
Kveldens Finale
Mye tyder på at det kan bli mulig å følge utvalgte løpere i jaktstarten i kveld! Gå inn på denne lenka. Kart med løype kommer ikke før etter start (sida må da oppdateres). Sjekk også:
PM / Startliste / Online resultater
Publisert 5.4.2011 av red.
Startliste ÅbN&FC Finale
Du finner startlista for finalen her. Noen løpere/klubber har bedt om spesiell starttid - disse står i egne klasser nederst i startlista (og teller naturlig nok ikke i sammendraget/jaktstarten). Hvis du finner feil eller har tilsvarende øsnker om justert starttid så meld til løpsleder og send epost til tidtakingsansvarlig.
Publisert 4.4.2011 av red.
ÅbN&FC Finale!
Oppdatering: Løpet flyttet litt nordover, til Hvervenbukta, hvor det er enda mindre snø - nesten bart. Kommer også til å smelte mer til tirsdag. Meld på!

P.S. For de som har lyst til å løpe OCC i tillegg, så er det fullt mulig å rekke det også.
Publisert 31.3.2011 av red.
Startliste ÅbN&FC#7
Startlista for løpet 22.3. er klar.
Publisert 21.3.2011 av Ås-UMB O
Savnet RouteGadget?
Brikkesys er best på det meste når det gjelder tidtaking og resultatservice, men støtte for RouteGadget har manglet ... til nå.

Klikk deg inn og tegn løypa di, eller se andres løyper fra ÅbN&FC #6.
Publisert 11.3.2011 av red.
Startliste 8. mars
Startlista er satt opp
Publisert 8.3.2011 av Ås-UMB O
ÅbN&FC #5
Snekringa av neste ÅbN&FC-løp er godt i gang, og en innbydelse er publisert. Ønsker fra våre faste deltakere har variert alt fra å få løpet lagt til Gran Canaria til å få enkeltstart langt til skogs. Ikke alle ønsker har blitt innfridd ... denne gang. Uansett, det er bare å kaste seg over påmeldinga!
Oppdatering: PM/innbydelseskorreksjoner / Startliste

Publisert 10.2.2011 av red.
Veivalgstanker
Mens vi venter på neste ÅbN&FC-løp om et par uker, så kan vi jo kikke litt på veivalgsmulighetene på siste løp. Vi har jo bare tegna løypa og satt ut postene, så dere som prøvde i praksis kan godt bidra med utfyllende kommentarer og debatt i Åpen post.
Publisert 2.2.2011 av red.
Resultater etter ÅbN&FC #4
Vi fikk erfare at det kan skje mange endringer på et døgn. At mildværet gjorde at snøen ble noe mer lettløpt var nok mest positivt, antakelig. At det plutselig var kommet ei ny hogstflate(!) oppe ved blokkene siden i går var mer overraskende enn at det spilte noen rolle for veivalg. At noen har stjælt en av postenhetene (og refleks), som vi dumtristig nok valgte å henge ut i går, er verre. Beklager til dere som fikk en ekstrarunde eller to med leiting oppe på haugen, før vi fikk satt ut ny post (selvsagt da med gal kode - beklager også til dere som ble litt satt ut av det). To løpere skal ha ros for å be om å bli diska for/innrømme ulovlig(e) veivalg. Rykter tilsier at flere burde vurdere det samme. Resultater ligger nå ute. Strekktider inkluderer ikke postplukkmomentet. Som følge av muligens noe uklar informasjon fra arrangør har juryen vurdert disk som for strengt for de som manglet en av postplukkpostene, og har valgt å gi tidsstraff på 2 minutter per manglende av disse. 
Publisert 1.2.2011 av red.
ÅbN&FC #4
Etter ei helg med mange mil på ski og skøyter kan det være greit å "blåse reint" med et fartsfylt, morsomt og mentalt krevende nattløp på tirsdagen. Løpet går på kartet "Langhushallen" (beste sprintkart i 2004 ... og holder seg bra). Det er noe snø i terrenget, men veier er brøyta, stier er tråkka og resten er stort sett greit løpbart. Tradisjonen tro er påmeldingsfrist mandag, men for både deg og arrangør er det like greit om du legger inn ei påmelding i god tid før du drar på skisamlinga. Mer informasjon i innbydelsen.
Publisert 24.1.2011 av red.
ÅbN&FC #3
En fersk Hovedløpsvinner, en NM-medaljegrossist og verdens nest beste løper for tida. Det er de som leder klassene sine i nattcupen når det nå har "falt litt snø i terrenget". Hadde det vært hvilken som helst annen nattcup, kunne fort dette blitt årets sluttstilling, føret tatt i betraktning. Selv langbeinte løpere har hatt trøbbel i djup skaresnø i tidligere års konkurranser, så her er det ikke slutt! Derfor er det bare å legge inn ei påmelding til tirsdagens løp. Dagssamlinga på lørdag  anbefales som fin anledning til å spisse formen (se innlegg lenger ned og aktivitetskalender).
Publisert 13.1.2011 av red.
Statusrapport ÅbN&FC#2
Passe kaldt (10-11 minus) og passe med snø (15-20 cm) og et utvalg av regionens tøffeste o-løpere gjennomførte en fin økt på Slottet-kartet. Ivar hadde ikke fått lagt ut alle postene helt riktig, så noen finorienterere i H17K har fått godkjent løp uten kvittering fra den aktuelle posten. Litt ekstra leting etter den posten ble det også for løperne i langløypa. Etter målgang ble alle (forsøkt) blidgjort med servering av varm toddy eller sjokolade. Velkommen tilbake til nytt nattløp i januar!
Publisert 7.12.2010 av Ås-UMB O
Alt klart for nattløp!
Værgudene har møysommelig fjernet de villsporene som løypeleggerne satte ut lørdag, så nå ligger skogen klar for en flott løpetur! 15-20 cm løs snø og garantert frosne bekker og myrer. Siden det er desember og treningsutbyttet ansees som bedre med enkeltstart, endres ikke planene for det. 3 minutter startintervall i hver løype. Startliste her. Velkommen!
Publisert 6.12.2010 av Ås-UMB O
Klart for neste løp i ÅsbyNight&FogCup!
Tirsdag 7.12. er det ny mulighet for en treningstur med lykt i flott terreng (fra Dal skole på Slottet-kartet)! Løyper for alle! Vi fyrer opp bål og serverer toddy! Meld deg på! (HT&IM)
Publisert 3.12.2010 av Ås-UMB O
Veivalg ÅbN&FC #1
Det blir dessverre ikke lagt ut RouteGadget for dette løpet. Vi kommer sterkere tilbake. Det er imidlertid mulig å studere en del veivalg likevel:
Resultater her.
Publisert 25.11.2010 av red.
Ås by Night & Fog Cup #1
 
Onsdag var det klart for ÅbN&FC igjen!

Resultater her.
GPS-tracking her
.
Spor kan hentes som GPX i bunnen av trackingsida,
eller spilles av
i Google Earth.

Publisert 21.11.2010 av red.
Ås by Night & Fog 2010/2011
... blir selvsagt arrangert, og starter opp onsdag 24. november. Løpet vil også bli nest siste løp i Høst-Tiomila (det som i fjor het Vinter-Tiomila).

Om du kikker på inbydelsen med løpsoversikt, så har den foreløpig status som arbeidsdokment, men datoene er nokså sannsynlige. Første løp er dog helt spikra til onsdag 24. november!
Publisert 10.9.2010 av red.
Live tracking i ÅbN&FC-finalen
Vi fortsetter testinga, og i kveld kan de 4 første løperne i H17 følges i jaktstarten hjemme fra godstolen (dessverre nok en gang på kart uten løypetrykk).
Publisert 23.3.2010 av red.
Finale i Ås by Night & Fog Cup
Tirsdag er det finale og jaktstart i nattcupen! I enkelte klasser blir det muligens like spennende om seier'n sammenlagt som Northug gjorde det i Falun - uansett er det plasseringer å kjempe om for de fleste og det kan bli en del tette dueller. Samlingsplass er på klubbhuset ved Ås stadion (mulighet for garderobe).
Les innbydelsen, meld deg på og sjekk startlista.
Publisert 21.3.2010 av red.
Ås by Night & Fog Cup Finale
Dessverre er det s� mye sn� at V�ler Varde er uaktuelt for tirsdag. Sannsynligvis blir det gate-o i �s sentrumsomr�de. Finalen g�r som vanlig som jaktstart basert p� oppn�dde poeng. Tidsdifferanser ser du til venstre (under poengsummene) i sammenlagtlista. Du kan ogs� delta om du ikke har v�rt med tidligere. Du g�r da ut i fellesstart til slutt i din klasse.
Publisert 18.3.2010 av red.
Resultater fra Drømtorp
Beklager at resultatene er seint på nett, men tok litt tid i å nøste opp i de som løp med feil brikke og død brikke, samt forsøk på å finne formildende omstendigheter for de som ikke har vært på alle poster, evt. i feil rekkefølge.

Resultatene som ligger ute her gjelder Ås by Night & Fog Cup. Offisielle VinterTio-resultater finner du her. Sammenlagtresultater for VinterTio finner du hos Kveldsorienteringen seinere.

RouteGadget funker bare delvis, særlig for langløypa. RG takler dårlig at det fantes poster uti løypa med samme kode som rundingsposten og en annen post. Beklager også at en av postene er plassert feil i RG (helt i øst). For kjapp klikking - og manglende dobbeltsjekk.
Publisert 16.3.2010 av red.
Live tracking
De som har fulgt ÅbN&FC tett har sett at vi har testet Live Tracking på de siste to løpene. Vi utvider testinga på Drømtorp, slik at 5 løpere blir utstyrt med trackere. Denne gang blir det utvalgte løpere fra Lillomarka OL og Ås-UMB Orientering i VinterTio Veteran som får gleden, ettersom det er i den klassen det fortsatt råder en viss usikkerhet om hvem som haler i land seieren. Løpet vil kunne følges her. Dessverre blir det nok en gang blankt kart uten løyper (viktigste grunn til det er at administrator for nettløsninga helst ikke bør se løypa før start).
Publisert 15.3.2010 av red.
Garderober
Vi får benytte garderober i Ski Alliansehall i forbindelse med ÅbN&FC/VinterTio på Drømtorp - tilgjengelig fra kl 18.30. Følgende regler gjelder:
  • Piggsko strengt forbudt inne både før og etter
  • Alle sko tas av ute etter løpet
  • Bruk bare garderober merket Orientering/O-løp
  • Anbefaler ikke oppbevaring av verdisaker i garderobe (ingen vakt)
Publisert 15.3.2010 av red.
VinterTio innlagt i ÅbN&FC #8
Siste etappe i VinterTio legges inn i ÅbN&FC #8 tirsdag 16. mars. Nærmere informasjon/innbydelse ligger her. PM.
Publisert 3.3.2010 av red.
ÅbN&FC #7
PM til løpet på tirsdag ligger ute.
Det blir "Live Tracking" denne gangen også (tre løpere i H17 - kart uten løyper).
Publisert 28.2.2010 av red.
Live tracking
Vi debuterer med live tracking i ÅbN&FC-sammenheng i kveld. Det er riktignok for eksperiment å regne - det vil sannsynligvis bli mulig å følge 2-3 løpere i H17 på et kart uten løypetrykk. Felleststart kl 18.15.
Publisert 16.2.2010 av red.
ÅbN&FC #6 - flyttet til onsdag
For at klubbens ivrige juniorer (og forsåvidt også andre) skal kunne delta også på klubbmesterskapet i langrenn er løpet flyttet en dag, til onsdag 17. februar. Løpet går på samme kart hvor vi arrangerte KM sprint i fjor (Breviktjernet, Son). Løypeleggerteamet er delvis det samme, Kjell B. og Håvard T., så dette blir nok bra!
PM her. Fellesavreise fra GG-hallen kl 17.15.
Publisert 9.2.2010 av red.
ÅbN&FC #5
Oppdatert: Øystein planlegger en heftig gate-o-sak, med samlingsplass Hellekroken 5, Ås. Klikk Les mer for PM. Påmelding
Publisert 26.1.2010 av red.
ÅbN&FC #4
Vi takker Kristoffer for gode løyper, gitt forholdene. Passe mye snøpulsing, et par strekk med tynt snødekke, noen tråkka stier, litt vei og noe veivalg. Undertegnede hadde sjøl ikke trodd på tider under stipulert. Gratulerer til Håvard. Resultater finner dere på vanlig sted. Tegn gjerne også inn på RouteGadget ...
Publisert 19.1.2010 av red.
ÅbN&FC #4 - før løpet
Det kan se ut som det fortsatt vil være litt snø i terrenget under ÅbN&FC f.k. tirsdag. Snøen er imidlertid løs og fin og morsom å løpe i. Påmelding her. Nå med PM.
Publisert 13.1.2010 av red.
ÅbN&FC #3
Det er allerede klart for nytt løp! Det tredje løpet i cupen er et kort fog-løp og går som del av dagssamlinga i Mossemarka. Det er fri start fra kl 13.00, men med viss styring av startintervall slik at løpere i de ulike løyper ikke går ut for tett. Oppmøte er ved grønn "pin" her: http://tinyurl.com/fogcup3 (samlingsdeltakere har base på NØG ved rød "pin" mellom øktene).
Publisert 11.12.2009 av red.
Eksperimentering med reflekser
På siste løp ble det gjort eksperimenter med postmarkering. Se nyhet på OPN (med løypeleggers tanker som kommentar under nyheten) for en oppsummering etter eksperimentet. Skulle noen av dere som var med ha andre oppfatninger enn de som framgår, så legg gjerne inn et innlegg under nevnte artikkel.
Publisert 10.12.2009 av red.
RouteGadget fra løp #2

Etter tekniske problemer hos bluehost (hvor serverplass er kjøpt) er nå Routegadget oppe å gå igjen.

Merk: Starttrekant er dessverre plassert feil i RG - men tegn inn likevel. Tegn f.eks. streken tilbake til stikrysset der startpost lå, før du så tegner løypa di videre. Eventuell animasjon vil da bli litt feil fram til første post (mer og mer riktig jo nærmere førstepost løperne kommer, men etter første skulle alt være normalt igjen).

Publisert 9.12.2009 av red.
ÅbN&FC #2 med noko attåt
På grunn av feiring samt noe sviktende teknologi så er resultater og RouteGadget dessverre fryktelig seint på nett denne gang - men nå kan dere finne ting via resultatlenka.

Takker KSOL v/Knut m/hjelpere så mye for arrangement, morsomme løyper, utfordrende poster m/u refleks, samt noko attåt etterpå. Takk også til dere som tok dere tid til en tur innom feiringa etterpå :-)

Hvis du har lyst til å takke løypelegger og resultatutlegger'n, så setter vi pris på om du tegner inn hvor du løp i RouteGadget.

Påmelding er forøvrig åpnet til fog-løpet på lørdag.
Publisert 8.12.2009 av red.
Startlister ÅbN&FC #2
Startlista kan leses her. PM her.
Publisert 7.12.2009 av red.
ÅbN&FC #2 - PM ute
ÅBNFC#2 arrangeres fra Oppegård ILs Laugshytte, med dusj, badstue, varm peis, mm etter løpet. Vi håper du ønsker å benytte tilbudet på tross av en garderobeavgift på kr 20.-.

NB løypetrykk:

4,6 og 3,2 km: fargekopier i M 1:7500 (for ekstra god lesbarhet).

De i 4,6 km som ønsker rød BIC på trykt kart 1:10000 må bestille dette direkte fra arrangør umiddelbart etter sin påmelding.

Se invitasjon/PM for øvrige detaljer.
Publisert 29.11.2009 av red.
Neste løp
Neste løp går tirsdag 8. desember. Påmelding er åpnet.
Publisert 24.11.2009 av red.
Veivalgstanker før nattcupen - dere lager fasit
Før start i dag krota løypeleggerne ned noen streker i H17-løypa.
Dere skjønner antakelig fargene:
Grønt menes lurest, gult kan nok ha noe for seg og rødt ville vi ikke satsa på.
Så gjenstår å se fra RouteGadget om vi hadde sånn nogenlunde peiling.
Publisert 24.11.2009 av red.
Mistet kart, brikke og kompass
Vi fant litt utstyr langs veien på vei hjem igjen i kveld - vi vet hvem som mistet (brikken avslørte deg), men har ikke din adresse eller ditt telefonnummer. Send en epost til arrangør.
Publisert 24.11.2009 av red.
Tillegg til PM

Startlista er publisert. Evt. etteranmeldte legges inn før eller etter de eksisterense. De av dere som følger godt med her inne på nettsida blir belønna med et lite tillegg til PM:

Publisert 23.11.2009 av red.
Ås by Night & Fog Cup #1
 
Tirsdag er det klart for ÅbN&FC igjen!
Påmeldingene tikker inn, og kvaliteten på H17-feltet er bedre enn på Natt-NM! Vi savner likevel fortsatt en god del navn - ei utfordring går særlig til jentene ... (oppdatering: etter påmeldinger i går og i dag er det heller ikke noe problem med kvaliteten på damene ... kvantiteten, derimot ...)
Det meste av det du lurer på finnes i PM og Startliste.

Publisert 21.11.2009 av red.
Ekstra dagløp!
Tidligere var det tradisjon med ett eller to dagløp i Ås by Night & Fog - mange har ønsket det tilbake etter et par år med bare Night og lite Fog. Foreløpig har vi satt inn ett dagløp, ifm en samling i Moss 12. desember. Det kan være aktuelt med ett til etter jul. Følg med! (når cup-koordinator får tenkt seg om vil nok poengreglene justeres en smule i takt med slike endringer)
Publisert 20.11.2009 av red.
Meld på!
Påmeldingen til det første løpet i årets ÅbN&FC er nå åpnet!
Publisert 27.10.2009 av red.
Selvsagt ÅbN&FC i år også!
Først skal vi la BSK få gjøre ferdig sin cup, og vi skal løpe Kadaver'n - så er det klart for å dra i gang Norges beste nattcup igjen, tirsdag 24. november. Innbydelsen tar nå form ... kan allerede se en del om du går inn via menyen til venstre.
Publisert 15.10.2009 av red.
ÅbN&FC-finale PM
Været har vært på vår side, og det er nå minst 90 % snøfritt i skrålia mot fjorden på Hvitebjørnkartet.

[Klikk "Les mer" for oppdatert informasjon løpsdagen]
Publisert 17.3.2009 av red.
ÅbN&FC-surrogat #2
Publisert 16.3.2009 av red.
Resultater ÅbN&FC-surrogat
... ligger nå ute. Nå med RouteGadget.
Neste løp: Påmelding
Publisert 4.3.2009 av red.
Treningsløp i Ås Sentrum tirsdag 3.03.09
Det blir gateløp fra GG-hallen i morgen, tirsdag. Påmelding skjer her.
Publisert 2.3.2009 av Leder'n
ÅbN&FC #5
Det har blitt mye poesi på Åpen post i det siste, så vi kopierer teksten fra arrangørene av tirsdagens løp opp hit:

"Selv om det er mye snø for tida er det behov for litt skikkelig løpstrening med innlagt blodsmak, så vi satser på å kjøre løpet på tirsdag som gate-o, muligens med innlagt basing her og der.

Løpsområde blir Ås sentrumsområde - herved er det sperret for all rekognosering og veivalgstesting. Annen ferdsel i og gjennom området er tillatt :-)"

Påmeldingsløsningen benyttes selv om løpet er flyttet.
Publisert 26.2.2009 av red.
ÅbN&FC #5 utsatt!
Vi inngikk et samarbeid med nattcup-arrangør i Fredrikstad om å få avvikla tirsdagens løp, men også i "syden" har det ramla ned en del snø., og FSK har utsatt løpet. Også undertegnede innser at utendørs orienteringsløp (uten truger eller ski) antakelig får liten oppslutning, og ÅbN&FC #5 blir derfor utsatt.
Publisert 5.2.2009 av red.
Resultater AbN&FC #4
... finner du på vanlig sted, gjennom logoen til nattcupen i venstremargen.

Strekktidene fra tidtakerprogrammet er relativt ugreie å sammenlikne for gaflaløyper. Har derfor rydda opp litt i H17-listene, og simulert at alle har løpt samme rekkefølge som vinner'n (dvs. Kort S + Lang NØ + Lang S + Kort NV + Lang ving rundt vgs + kort ving).
Publisert 27.1.2009 av red.
ÅbN&FC #4 PM/Startliste

Informasjonen du finner ved å klikke "Les mer" er nå på det nærmeste korrekt, og bør leses før avreise.

[STARTLISTE]
Publisert 18.1.2009 av red.
ÅbN&FC #3 Resultater
Publisert 13.1.2009 av red.
ÅbN&FC #3 PM/Startliste
Fra arrangørene har vi fått tilsendt noen ord om tirsdagens nattløp. Vi gleder oss :-)

Påmeldingsfristen er nå ute. Legg merke til at de sist etteranmeldte har fått starttid før kl 18.00 - møt i god tid.

[STARTLISTE]


Publisert 8.1.2009 av red.
ÅbN&FC#3
Publisert 20.12.2008 av red.
ÅbN&FC#2

[RESULTATER]

Det blir nok ingen RouteGadget fra dette løpet. Det er kronglete å få til med gafling. Måtte i så fall kjørt resultater en gang til, med en klasse per løype, og ettersom de fleste hadde sin egen løype denne gangen ...
Publisert 27.11.2008 av red.
ÅbN&FC#1
Takk til arrangører for tøffe og krevende løyper som skilte klinten fra hveten. Noen av oss må ut å trene litt til neste gang ;-)

[RESULTATER]
[ROUTEGADGET]
Publisert 23.11.2008 av red.
Snart ÅbN&FC - nå også for postpellere!
Det nærmer seg nå

Gjør oppmerksom på en ny klasse i år:
H/D -16, løype ca 2,5 km (B/C-nivå)

[Påmelding]

Publisert 12.11.2008 av red.
Ås By Night & Fog Cup 2008/2009 i støpeskjeen!
Oppsettet for sesongens ÅbN&FC er klart - med visst forbehold i forhold til arrangørtildelinga, der det kan skje bytter etter hvert som de får sjekka kalender'n sin. Innbydelse med oppsett finner du gjennom ÅbN&FC-lenken til venstre.
Publisert 29.9.2008 av red.
ÅbN&FC #8 Finale med jaktstart
Mandag kveld, noen timer etter utløp ordinær påmeldingsfrist, er antall påmeldte 36. Etteranmelding fortsatt mulig - løpere ut over 44 må imidlertid være forberedt på å tegne kart selv. Se når du starter på denne lista.
Klikk "Les mer ..." for PM.
Publisert 7.4.2008 av red.
ÅbN&FC #7, resultater og vegvalgstegning
Resultatene ligger klare her. Fra lenken kan man også finne muligheter for tegning/analyse av vegvalg i RouteGadget, samt sammenlagtstilling og utregnet startliste for jaktstarten om en ukes tid. Arrangøren takker for stort oppmøte, og masse hyggelige og blide løpere med gode tilbakemeldinger etter løpet - da er det bare moro å arrangere. 
Publisert 2.4.2008 av red.
ÅbN&FC #7 - startliste og oppdatert PM!
Status er nå etter påmeldingsfristens utløp 43 påmeldte til nattløpet i kveld. Mesteparten av snøen har nå smelta og prognosene sier 5-6 grader og oppholdsvær kl 21 i kveld. Det ligger derfor an til en fin kveld i skauen.
Publisert 26.3.2008 av red.
ÅbN&FC #6 - kvalitet nok en gang!
Med fare for at jeg gjentar meg sjøl: Vi takker for nok et meget godt gjennomført arrangement i serien  Ås by Night & Fog Cup!
Vil du vinne premie? Klikk "Les mer" ...
Publisert 12.3.2008 av red.
Klart for nytt nattløp!
Tirsdag er det fellesstart på søndre del av DFIs kart Holt, med arena ved Frogn vgs, rett ved bomstasjonen til Oslofjordtunnellen. Både langløypa (ca 8,5 km) og den korte (ca 5 km) har to runder og gafling. Nesten helt flatt terreng med alt fra store myrer (med fortsatt tele i) til overmoden granskog og mer uoversiktlig terreng. Påmelding innen mandag kl 16, please!

Publisert 9.3.2008 av Ås-UMB O
ÅbN&FC #5, Våler Varde
Resultatene ligger ute. Det samme gjør vegvalg.
- vi oppfordrer dere som vanlig om å tegne inn i Route Gadget
Publisert 27.2.2008 av red.
Tirsdag 26. februar går ÅbN&FC#5 av stabelen på Våler Varde
Det er individuell start og første start er kl 19:00. Samlingsplass er langs Rv 120, nærmere bestemt HER. Fellesavreise GG-hallen kl 1800. Løypelengder er 7,8 km for H17 og 4,6 km for D17 og H17K. Det er 600 m til start. Terrenget er helt konge. Lyngen er lav, så det går an å løpe ganske fort for de som liker det. Det er i tillegg is- og snøfritt og myrene er ganske fine.

Påmelding online innen mandag. Startlister vil bli publisert på Åpen Post mandag kveld.

Maren og Ola olamarius(æt)hotmail.com
Publisert 22.2.2008 av red.
ÅbN&FC #4 vel blåst
Vi takker arrangørene Una og Åsulv for nok et flott nattløp. De holdt absolutt lovnaden om krevende løyper i godt terreng! Resultatene har dere sett - flott om dere også tegner inn vegvalg i RouteGadget.
Publisert 13.2.2008 av red.
ÅbN&FC #3
Ine og Håvard gjennomførte et prikkfritt arrangement, med minst så gode (og krevende) løyper og terreng som lovet. Resultater og vegvalg (flott om du også tegner ditt!).
Publisert 24.1.2008 av red.
ÅbN&FC #3 på nyåret
Det er relativt lenge til neste løp i cupen, men det allerede nå lagt til rette for at du kan melde deg på.
Publisert 19.12.2007 av red.
ÅbN&FC#2, resultater klare
Resultater er lagt ut. Det samme er mulighet for studere vegvalg og løpsfart i RouteGadget!
Publisert 11.12.2007 av red.
PM, Ås by Night & Fog Cup 11.12.2007
Med informasjon om terreng, løyper, samlingsplass og avreise.
Publisert 9.12.2007 av red.
Online påmelding
Vi går over til online påmelding for ÅbN&FC. Se her.
Publisert 5.12.2007 av red.
Tegn og sammenlign vegvalg!
RouteGadget er nå tilgjengelig for ÅbN&FC-løpene. Fint om også du tegner inn ditt vegvalg! Lenke fra resultatsidene.
Publisert 5.12.2007 av red.
Garderobe og dusj
Det ser ut til at vi berger unna snø, men det blir nok noen kalde grader. Flott at arrangørene da frister med garderobe og dusj på samlingsplass!
Startlista finner du her.
Publisert 26.11.2007 av red.
Under en uke til første løp
Planlegginga er godt i gang, og det kan se ut som om vi får en del deltakere "utafra" å bryne oss på. Meld deg på du også! Det er litt utrygt for snø, men vi satser på at det i alle fall ikke blir de helt store mengdene. Følg med på været her.
Publisert 21.11.2007 av red.
Snart ÅbN&FC 2007/08
Om to uker, tirsdag 27. november, braker det løs igjen! Da arrangeres det første løpet i ÅbN&FC denne vinter'n. Oversikt får du gjennom innbydelsen, som stadig kommer til å bli fyldigere etter hvert som oppsatte arrangører bekrefter at de kan, samt melder inn utfyllende informasjon. 
Publisert 13.11.2007 av red.

 

Innbydelse ÅbN&FC 2017/18

Resultater ÅbN&FC 2017/18

Påmelding neste løp

Tidligere år:

Ås by night&fog Cup 2015/16

Ås by night&fog Cup 2014/15

Ås by night&fog Cup 2013/14

Ås by night&fog Cup 2012/13

Ås by night&fog Cup 2011/12

Ås by night&fog Cup 2010/11

Ås by night&fog Cup 2009/10

Ås by night&fog Cup 2008/09

Ås by night&fog Cup 2007/08

Ås by night&fog Cup 2006/07

Ås by night&fog Cup 2006

Ås by night&fog Cup 2005

Ås by night&fog Cup 2004

Ås by night&fog Cup 2003

Ås by night&fog Cup 2002

Ås by night&fog Cup 2001

Ås by night&fog Cup 2000

 Hovedsiden Ås-UMB Orientering