[ Ås by night&fog Cup ]

kjør intro

Ås by Night&Fog Cup 2002 er en uhøytidlig treningsløpsserie i Ås-området. Den består av 7 løp, hvorav 5 er nattløp på tirsdager og 2 er dagløp på lørdager. Cupen er åpen for alle, også løpere fra andre klubber. De tirsdager det ikke arrangeres nattcupløp er det felles langtur på kart for de ivrigste.

Jaktstart Mossemarka (natt)

status 10.4 Ine og Marius ble suverene vinnere av natt- og tåkecupen! De to gikk ut først på jaktstarten og holdt unna. Ine hadde endog best tid i kortløypa! Blant herrene var Marius nesten like suveren: Bare en sjeldent veltrent Snils og Kongen fra Hønefoss var noen små sekunder raskere, fra sine jagende posisjoner bak i feltet.

status 20.3 Stor deltakelse og mye bomming i gårsdagens nattløp på nykartet Glenne. Ikke overraskende vant Håvard T. og Elin Catrine Hagen. Fullstendige strekktidlister og sammenlagtstilling med differanser før jaktstarten er lagt ut. I dameklassen ser det ut til å bli en tøff duell mellom Ine og Øygunn. I herreklassen blir Håvard favoritt, men Marius og Geir Ø. har et lite forsprang som de på en god dag kan holde helt inn. Uansett er differansene små, og alt kan skje i Mossemarka...

status 10.3 ÅbNFCs grunnlegger Hans Trøan besøkte gamle tomter og stakk like godt av med seieren i helgas dagløp på Nesodden. I dameklassen var Øygunn best, knepent foran Ine. Sammenlagt har Ivar H. og Ine koblet grepet. Strekktidlistene som er lagt ut er punchet og litt dårligere enn vanlig pga. problemer med dataminnet i mini-time-recorderen.

status 20.2 Hele 30 løpere møtte opp på det 4. løpet i ÅbNFC. De fikk det de kom for: Nydelig Granerud-terreng og lange, krevende (Bjørn) Håvard-løyper. Det ble ikke uventet mye bomming i feltet. De som mestret o-teknikken best og vant var ÅNOs Marius Wikstrøm og Nydalens Elin Cathrine Hagen. Med det løpet tok Marius over sammenlagtledelsen i den prestisjefulle cupen. På resultatlistene er det nå lagt ut løpsutviklingsgrafer som viser løpernes beliggenhet i løypa (horisontalt) som funksjon av klokketidspunktet (vertikalt). Det vil si at den som starter først har den grafen som starter øverst og den som starter sist har den grafen som starter nederst. Underveis kan en se når ulike løpere passerer hverandre og hvem som eventuelt løper sammen. "Hengerne" kan altså ikke lenger føle seg for trygge!

status 11.2 Ny deltakerrekord i helgas cup-løp. Bilparkering langt utover Prærien, og 47 frammøtte i H35 som gjerne ville ha et av de 15 ferdigtegna karta. Litt kaos ble det, men med selvtegning og EKT gikk arrangementet nogenlunde greit likevel. Ved så stor deltakelse er det kjekt å ha et program som automatisk konverterer strekktider fra MTR til ei html-fil. Takk til Håvard T. som har skaffet og forbedret programmet. Han er åpen for innspill om ytterligere forbedringer.

status 29.1 Snødekke, fullmåne og en hylende ulveflokk skapte en spent atmosfære på start i det andre nattcupløpet. Nesten like spennende ble selve løpet. Håvard T. startet først og tråkket spor. Bak kom hissige "ÅNO-rekrutter" som hadde en gyllen mulighet til å ta skalpen på NM-grossisten. Men Håvard trakk det lengste strået nok en gang. I dameklassen ble det en hard duell i skogen mellom Ine og Anne. Men den rutinerte cup-tittelforsvareren Ine kontrollerte inn til seier.

status 22.1 21 løpere fullførte sesongpremiæren i den årlige Ås by night&fog Cup under vårlige forhold. 3 ulver var også meldt ute i skogen, men de kom aldri til mål. Ivar H. og bursdagsbarn Line (gratulerer!) sørget for gode løyper og et bra arrangement. Eneste tabbe var at nulleenheten var plassert som stemplingsenhet halveis i den minst lange løypa. Med det har "panserpike of the year" Line allerede sikret et sterkt kandidatur til neste års kåring. Håvard T. og Øygunn var suverene vinnere, mens vi andre kan trøste oss med at sesongen enda er ung og at vi får en ny sjanse allerede neste tirsdag.